donderdag 7 mei 1992

Porto



Maandag 4 mei
We gaan eens met de bus naar Porto, lekker wandelen door de stad, bezienswaardigheden bezoeken en natuurlijk lekker wat eten.

Dinsdag 5 mei
De volgende dag op ons kampeerterrein gebruiken we om eens op te ruimen en de spullen in orde te brengen. We zitten hier op een lekker plek waar het ontspannen vertoeven is. Ik verken de route naar het vliegveld, dat op 12 kilometer van hier ligt. Later blijkt mijn achterderailleur kapot gegaan, de veer is gebroken. Met alleen een verstelbare sleutel en een waterpomp tang is dat lastig te repareren. Na een paar uren lukt het met om van het overgebleven stuk veer weer een goed werkende te maken. Terugzetten en testen, jawel het werkt weer.

In ons dorpje zoeken we nog een winkel voor wat inkopen voor de laatste dagen. Zoals altijd is het lastig elkaar te begrijpen als je elkaars taal niet praat, maar gewoon even samen in het magazijn kijken en aanwijzen, vingers voor de hoeveelheid en klaar. In het café wat drinken gaat net zo. Als we binnen komen blijken we een bezienswaardigheid. De televisie gaat voor ons extra hard, zo kunnen we niemand verstaan (maar ja dat maakt dus geen verschil).

Woensdag 6 mei
Deze bijna laatste dag gebruiken we om nog een rondje te gaan fietsen, maar dan zonder bagage. We willen nog een stukje verder naar het noorden. Het rijgedrag en het slechte wegdek maken het echter geen leuke rit. Na 71 kilometer zijn we weer terug.

Donderdag 7 mei
We laden de bagage op de fietsen om naar het vliegveld te rijden. De tent laten we hier, die is gescheurd. Een klein stukje trappen en we zijn bij het vliegveld. De fietsen geven we gewoon zo af en die kunnen gewoon het vliegtuig in, dat gaat wel even makkelijker dan op Schiphol.
Nog even wachten en dan vliegen we weer naar huis.