dinsdag 5 september 1989

Σαρωνικός κόλπος



's Ochtends vroeg gaan we op pad. We hebben geslapen in een hotelkamer met allerlei (ongewenste) huisdiertjes, voor een speciale prijs.

In de haven van Piraeús wachten tot de veerboot vertrekt, we gaan de baai over varen naar Pelopónnesos. De boot vaart ons eerst naar Aégina voor een tussenstop waarna we de boottocht vervolgen naar Méthana. Op de boot eten we flappen die eruit zien als appelflappen maar gevuld zijn met geitenkaas (dat valt toch tegen).
In de middag komen we aan in Méthane. De mensen in de haven kijken hun ogen uit naar twee fietsers die hier voorbij rijden.
We beginnen onze tocht door dwars het schiereiland over te fietsen naar de baai van Árgos. Het klimmen valt Annemiek toch tegen, al lopende gaat het ook, alleen net wat minder snel.
Tegen half acht wordt het donker. We stoppen in een dorpje, Agía Eléni, bij een dorpswinkeltje dat tegelijk café is. We vragen of we mogen blijven slapen, en ja hoor. Als we aan de eigenaresse vragen of ze iets te eten voor ons heeft wordt er nog iets gevonden, salade met een ei.
's Avonds komt haar man thuis en moeten we nog een ouzo drinken, daarna overnachten op het balkon.
Ons avontuur is begonnen.