zondag 6 augustus 1995

Waterland



We vervolgen onze route over een niet al te breed, niet al te egaal en zeker niet al te overzichtelijk fietspad dat tussen de plassen ingeklemd ligt. Vergezichten over de plassen en de rust van een vroege zondagochtend zorgen voor een heerlijke atmosfeer. Halverwege het pad wordt de rust plotseling doorbroken door twee tegenliggers die in hoog tempo over het pad vliegen. Helaas hadden ze de mogelijkheden (beperkingen) van het pad niet helemaal goed ingeschat, waarschijnlijk niet aan tegenliggers gedacht en duidelijk niet de behendigheid om dit nog goed op te kunnen vangen. Gepiep, gegil en geschraap volgde.
Het groene Hollandse Midden leek vandaag extra zijn best te doen om een goede indruk op ons te maken. Langs de vecht was het tijd voor koffie met appelgebak. Het leek wel of we al op de tweede dag van de tocht een goed dagritme hadden gevonden (wat toch wel heel erg uitzonderlijk is).
Ondertussen had de rustige zondagmorgen plaats gemaakt voor een drukke zondagmiddag. Zo druk dat de uitzichten over Waterland en het Markermeer aan onze aandacht en aan die van het fototoestel voorbij gingen.

Na een stukje fietsen van 68 kilometer blijven we hier een dagje luieren aan en zwemmen in het Markermeer en ook maar wat sleutelen aan de fiets (zoals gebruikelijk de eerste paar dagen).