zaterdag 10 mei 1997

Cono



Op deze plek zijn er voor de afwisseling weer medekampeerders. We raken al snel in gesprek met een oudere Duitse man die de eigenaar helpt met wat klusjes.
De eigenaar, Cono, wil ons graag helpen bij het vervangen van de as van het achterwiel.Hij neemt ons mee naar Vibo Marina, er zal daar tòch een fietsenmaker zijn. Als in een film maken we een rit alsof we in een wilde achtervolging verwikkeld zijn, de Italiaanse manier van rijden blijft bijzonder.

De fietsenmaker zal het wiel meteen repareren en we kunnen het later op komen halen. Ondertussen bezoeken we ook nog de visafslag. Cono is gevraagd voor ons te koken, dat zou hij volgens zeggen heel goed kunnen en dus doet hij inkopen, betalen zien we hem nergens maar dat zal wel goed zijn (of horen ze allemaal bij de broederschap?, nee Cono is een bekend natuurbeschermer)

Als we 's avonds aan tafel aanschuiven blijken we met een grote groep te zijn, Italiaanse kennissen en een paar gasten het wordt een gezellige avond. En het eten is inderdaad heerlijk.