vrijdag 8 juli 2022

Trans Pennine Trail en Green Isle




De zon brand erop los deze ochtend. In stralend weer fietsen we de Solar System Cycleway, tegelijk een deel van de Trans Pennine Trail, richting Selby. Tussen de bomen op een oude spoordijk zoeven we over het asfalt.

Binnen een mum van tijd zijn we bij Selby, van waar af onze route over onverharde wegen, over polderwegen en over voetsporen in het gras loopt. Samen met het vee en de vogels - die zich verstopt houden - hobbelen over het gras totdat we de vogelkijkplaats en het natuuragentschap van Barmby on the Marsh tegenkomen. We parkeren onze fietsen en nemen er de tijd voor om in deze omgeving uit te rusten.

We zetten onze route voort door dorpjes waarin voor de verandering alle muren van de huizen nog heel en de tuinen onderhouden zijn. Hoe zuidelijker we komen hoe welvarender het lijkt te worden.

Eenmaal Goole voorbij - we zijn inmiddels in Lincolnshire - fietsen we een deel van het Groene Eiland rond. Door kleine gehuchtjes waar de kerk en begraafplaats groter zijn dan de rest van het dorp tezamen. Het land is hier plat en één en al akkerland en moeren. Onze middagpauze houden we bij het Blackstoft natuurreservaat.

Wanneer we dit Groene Eiland verlaten, fietsen we onderlangs de rivierdijk van de Trent naar onze bestemming van vandaag: Zonnebloem Park. Een kampeerterrein met dieren(-opvang) en verder alles wat kinderen leuk kunnen vinden. Op deze vrijdagmiddag - het weekeinde begint - stroomt het terrein vol met kinderen die hun ouders meenemen op kampeerweekend.