zaterdag 21 juli 2018

Nationale feestdag



Vandaag, op de verjaardag van het Koninkrijk, is het feest in Brussel en maakt koning Filip zich op voor een rondrit door de stad. Wij maken ons op voor een fietstocht langs het Albertkanaal.

Als we vijf van de zeven geitjes verlaten, fietsen we door de ochtenddauw over stille landwegen richting Grobbendonk om daar via de Kleine Nete op het Albertkanaal te stuiten.
Langs het kanaal zetten we koers richting Antwerpen. Binnen een mum van tijd zijn we bij Schoten waar we aan de picknicktafeltjes bij de sluisjes onze ochtendstop houden.

De heerlijke rust op deze Nationale Feestdag wordt slechts onderbroken door de trossen wielertoeristen die, net als wij, het Albertkanaal weten te vinden.
Bij Merksem verlaten we het Albertkanaal. Via Ekeren en Hoeven bereiken we de weilanden rond Stabroek waar de rust en ruimte ons weer omringen.
Nadat we tussen de schaduw van de bossen Zandvliet bereiken steken we door naar de Schelde. Met links de industrie en rechts het kanaal slingeren we naar de Scheldeoever waarbij we terloops de grenspaal passeren en de Nationale feestdag achter ons laten.

Onderlangs de zeedijk en dwars door het wereldberoemde Bath duwen we flink om de pedalen om het laatste stuk naar Rilland, ons einddoel van vandaag, af te leggen. Nog voor de middagboterhammen komen we aan zodat de we kunnen genieten van een middagje Oma.