dinsdag 31 juli 1990

De Engelse oostkust



Dag 19, 31 juli: Langs de kust van Norfolk
Vandaag trekken we verder, langs de kust naar het zuiden. We fietsen eerst nog over heuvels lans de kust zodat we naar de zee kunnen kijken. Maar hoe verder zuidwaarts hoe lager het land wordt, tot we achterlangs de duinen fietsen.
Het wordt een mooie tocht met rustpauzes in de duinen, pedaleren over stille wegen langs molens en wetlands. Zowaar komt er ook een zonnetje tevoorschijn.
We toeren lekker door tot bij Burgh Castle. Het kampeerveld bij de pub dat we op het oog hadden, blijkt slechts een grasveld voor vissers, zonder voorzieningen. Na de thee wijzen de eigenaressen ons de weg naar een ander kampeerterrein. Voor de thee mogen we niet betalen omdat het na drieën is, er mag dan niet meer 'geschonken' worden.
Even verderop kamperen we, na een lekkere tocht van 66 km, op een groot familie kampeerterrein. "Shut it or I'll smack you", horen we 's avonds uit de tent naast ons.
De volgende dag bezoeken we Burgh Castle. We wandelen langs de Marshes en klauteren over een ruïne uit de Romeinse tijd.
Die avond spelen we pool op het kampeerterrein.
Dag 21, 2 augustus: Suffolk
Op onze laatste rit in Engeland trekken we Suffolk door. Het wordt een winderige, regenachtige dag. Van de omgeving kunnen we nauwelijks genieten, wel van de spaghetti in de pub, tussen de middag.

Als we ’s avonds, na 94 kilometer, moe en nat in Felixtowe aankomen zoeken we een B&B voor de nacht. De natte spullen gaan over de verwarming.
Na een overnachting in de B&B zetten we de tent op, op een groot kampeerterrein vlak achter de kust, als enige kampeerders tussen de caravans.

Dag 23, 4 augustus: Terug met de boot
We nemen afscheid van Engeland met de boot die ons naar Zeebrugge vaart. Daar is het nog even (24 kilometer) doorfietsen naar Oostburg waar onze tocht echt eindigt.