zaterdag 28 juli 1990

East Anglia



Dag 16, 28 juli: Poldertocht
Van bij Cambridge fietsen we eerst richting King's Lynn, verder naar het noorden. We rijden door de polders, langs sloten en akkers. Het ziet er bijna uit als thuis, wel opletten dat we links blijven rijden.
Na een paar uurtjes verruilen we het polderlandschap voor wat hoger, glooiend terrein. We steken Norfolk door op weg naar de noordkust.
In Swaffham vinden we behalve een supermarkt en een ananasbeignetkraam ook nog een kampeerterrein, een grasveld tussen de bomen en vlak langs de weg. Praktisch voor doortrekkers. Vandaag zit er 83 kilometer op, morgen volgt het laatste stuk naar de kust.
Dag 17, 29 juli: Over holle wegen
Naar de Noordkust van Norfolk kiezen weer de kleinste weggetjes die op de kaart staan. We fietsen over smalle glooiende kronkelwegen die vaak dieper liggen dan het land eromheen.
Onderweg zien we vooral typische kerkjes die het akkerland afwisselen.
Als we bij een kruising stoppen vragen we eens de weg aan een jongen, Hij wordt helemaal enthousiast over het fietsen.
We rijden weer verder en vinden na 62 kilometer, bij East Runton, het mooiste kampeerterrein tot nu toe: Manor Farm Caravan & Camping Site. In de miezerregen slaan we de tent op.

Vanaf onze kampeerplek kunnen we zo door de duinen naar de kust lopen, en naar een echte warme bakker in het dorpje, de eerste (en enige?) in Engeland.