dinsdag 26 oktober 1993

Langs graanvelden naar Bredasdorp



Ons vertrek naar Bredasdorp begint met een lekke jerrycan en een kapotte gasbrander. En dat terwijl we weten dat we op onze rit van 75 kilometer geen dorp of winkel tegen zouden gaan komen.

Het landschap is hier al weer anders dan langs de tuinroete. Geen steile klimmen maar glooiend akkerland. Mooi is het weer wel. Het mooi weer heeft zich nu echt doorgezet en we fietsen onder een brandende zon. Ons drinken is al snel op en zonder extra water is het komt afzien. De boerderijen liggen wel erg ver van de weg af maar al snel doen we een nieuwe ervaring op. Een boer uit de omgeving kwam naast ons rijden met zijn auto. Hij informeert waar we vandaan komen en of we honger hebben, of dorst misschien. Hij haalt voor ons twee pakjes sap uit z'n koelbox, vertelt waar we de mooiste kampeerplek kunnen vinden en rijdt verder.
Als we later in Bredasdorp hierover vertellen eest men meteen wie dat is, bekend vanwege z'n vriendelijkheid. (Er wonen hier niet zo heel erg veel mensen en het lijkt erop dat iedereen binnen een straal van 100 kilometer elkaar kent).
In Bredasdorp vinden we een gemeentekampeerterrein met leuke gebouwtjes, vlakbij de rugbyvelden.
Het kampeerterrein is bijna leeg maar de speeltuin wordt goed gebruikt door kinderen uit het dorp.
Omdat onze gasbrander kapot is moeten we natuurlijk wel (lekker) braaien.