zaterdag 19 augustus 1995

Smokkelroutes



Vanuit Leende fietsen we verder richting Noordzeekust. Daarbij passeren we zo ongeveer elk uur de Nederlands-Belgische grens (en omgekeerd). We zijn vandaag voorbereid op een flinke drukte. Het is zaterdag en mooi weer, een ideale dag om met de heilig koe over de polderwegen te tuffen, genieten en verpesten van het landschap tegelijk. Afgezien van bij het doorkruisen van Baarle-Hertog blijkt deze verwachting (gelukkig) in de verste verte niet uit te komen.
De tocht van vandaag wordt werkelijk één van de mooiste. De bossen en de hei, zelfs de mensen op fiets, ademen rust uit. Heel anders dan in het oosten van het land waar het in de weekeinden op de fiets zelfs file rijden was over de bobbelige bos-fietspaden.
Vandaag was het echt 112 kilometer lang voor 110% genieten, zelfs al is het kampeerterrein een woonwagenkamp van randstedelingen waar zelfs Anita en Sjonnie niet naar toe zouden willen.
Na het eten wil Annemiek dan ook een stukje wandelen, even naar het (volgens haar) vlakbij gelegen Bergen op Zoom, kunnen we meteen even langs de geldautomaat. Bergen op Zoom blijkt ruim twee uur lopen te zijn en de bus die ons terug zou kunnen brengen is die dag al vertrokken. Even na elven 's avonds zijn we weer terug bij de tent.