woensdag 18 juli 2018

Langs de Maas naar Maastricht



In alle rust ontwaken we in deze landelijke omgeving. In de stilte en koelte van de vroege ochtend meanderen we met de maas mee.
Langs zij-armen, grind-afgravingen, bossen en akkers genieten we van het natuurschoon en de uitzichten.
Wanneer we uiteindelijk langs het kanaal richting de Nederlandse grens fietsen stoppen we om een vos ruim baan te geven. Een paar minuten later wringen we ons, langs alweer de Maas, Maastricht binnen, waar het leven net op gang is gekomen.
We fietsen door nauwe straatjes van het centrum rondom het Vrijthof en ontspannen in het stadspark tot het tijd wordt om een bezoek te brengen aan de Domicaner boekhandel.
Na een aangename speurtocht legt Tomas de toonbank vol met boeken. Zes pillen gaan er mee op de rest van de fietstocht. Eén van de fietstassen moet leeggeruimd worden om plaats te maken voor het leesvoer.

Na een laatste kris-kras tocht door de binnenstad zoeken we de andere oever van de Maas op. Nadat Tomas al zijn evenwichtskunsten nodig heeft om bij de afdaling van de Sint Servaasbrug een buiteling te voorkomen, fietsen we naar het kampeerterrein De Oosterdriessen aan de Maas bij Eijsden. Hier duiken we bij het grindgat van Oost-Maarland de rivier in om af te koelen van vier dagen oververhitting.

In de loop van de avond stroomt het trekkersveldje vol met fietsers. We kletsen de avond weg samen met een stel Duitse fietsers die na een paar weken rondreizen op weg naar huis zijn.