woensdag 26 juni 2019

Pedaleren door Biesboschen



Vandaag zal het de laatste dag zijn van onze fiets-omzwervingen door de Lage Landen. Het weer is vannacht omgeslagen zodat we ons hitteprotocol kunnen laten voor wat het is en in relatieve koelte naar huis kunnen fietsen.

Langs de Boven Merwede volgen we nog steeds de rivierdijk, via Sleeuwijk richting Werkendam. Bij dit schippersdorp fietsen we de Biesbosch in. Over aangelegde fietspaden door aangelegde natuur zien we vogelkolonies en wilde paarden.
De rivier waar we al dagen langs fietsen, steken we uiteindelijk over om via de kop van 't land bij de Dordtse Biesbosch te komen.
Over boomdijken, hoe kan het ook anders, steken we het eiland over om uiteindelijk in onze eigen Hoekse Waard te belanden.
Na een laatste tussenstop in 's-Gravendeel, waar we koffie en koeken eten bij de kerk, maken we ons op voor het laatste deel van onze rit.
Over de mooie Schuringsedijk, een geliefde fietsroute, malen we de kilometers weg om na de laatste paar dijken en boomgaarden ons eigen huis terug te vinden.