donderdag 14 juli 2022

Recht door Suffolk



Over de Broads hangt een witte deken van de mist op de vroege ochtend. Als we vertrekken, steken we de Yare over met de Reedham Ferry, een pontje dat met de ketting wordt voortgetrokken. Door glooiend boslandschap fietsen we verder.
Bij Beccles rijden we Suffolk binnen. We fietsen even later recht op de imposante toren af. Net erlangs vervolgen we onze route door dit mooie landschap met bossen, weiden en vele rondingen.
Bij Winsmere, een natuurreservaat met voornamelijk vogels, verlaten we de verharde weg om door de bossen te fietsen waarna we even later bij de ruïne van Leiston Abbey onze middagpauze nemen.
We besluiten om door te fietsen naar Harwich, de nachtboten zijn volgeboekt, wat een verandering van plan vraagt. Fietsgenieten doen we op tempo om op tijd bij alle pontjes over de riviermondingen, waarvan dit deel van Suffolk er vele heeft, te zijn.
Bij het eerste pontje zie ik tot mijn opluchting dat er een buitenboordmotor aan zit, anders dan op de website waar een roeier de boot naar de overkant brengt.
Ruim op tijd komen we bij Felixtowe. We zwerven op ons gemak door het centrum en langs het strand. Bij de kade nemen we een welverdiende pauze terwijl we wachten op het veerbootje naar Harwich. Deze blijkt het strand op te varen waarna we met fietsen en al aan boord moeten klimmen.

Nadat we de baai over gevaren zijn en vervolgens onze laatste omzwervingen langs de Engelse Oostkust, slaan we onze tent op in Ramsey bij de Castle Inn.