vrijdag 15 juli 2022

De Kleine Oversteek



Met het krieken van de dag breken we op voor de laatste rit van deze fietstocht. Afgelopen nacht is het veldje achter de inn volgestroomd met kampeerders die vast met de boot gekomen zijn of net als wij gaan vertrekken. Over de nu nog stille straten van Harwich fietsen we naar de veerboot die ons naar Hoek van Holland zal brengen. Over een bijna vlakke Noordzee die bezaaid lijkt met windmolenparken varen we weg van de overburen.
Rond een uur of zes ‘s avonds stappen we in Hoek van Holland op de fiets voor het laatste stukje van de rit. Over een fietspad waar de Engelsen jaloers op zouden zijn, rijden we langs de Nieuwe Waterweg. Met de wind in de rug fietsen we heerlijk door de bosrand langs de rivier.
Bij Maassluis wacht ons de volgende veerpont. Net als we aankomen, kunnen we er op rijden om het water naar Rozenburg over te steken.

Langs de chemiefabrieken van de Botlek tot aan de brug over het Hartelkanaal, waarna we Spijkenisse doorkruisen om even later bij Hekelingen bij - inderdaad - de volgende veerpont te komen. Ook daar fietsen we meteen op.

We ronden ons klein rondje Noordzee af door al slingerend door het landschap over de ons bekende dijken, weer te eindigen waar we begonnen zijn.