woensdag 25 juli 1990

Door het hart van Engeland



Dag 13, 25 juli: Hertfordshire
Voor ons vertrek willen we nog afrekenen maar er blijkt niemand aanwezig en er komt niemand naar de bel. Zouden ze vergeten zijn dat we hier een paar dagen gekampeerd hebben? We gaan toch maar op pad.
Rustig toeren we over licht glooiende wegen. Onderweg steken we sluisjes over en even later blijken we door een wildpark te fietsen, eentje waar de dieren toch niet zo wild doen.
We hebben 80 kilometer afgelegd vanaf Oxford richting Cambridge als we ’s avonds kamperen bij de fruitboer en pie eten in de pub.
Dag 14, 26 juli: Cambridgeshire
De route van vandaag is een voortzetting van die van gisteren. Wel wordt het almaar vlakker. Het is inmiddels al een kleine week droog, een bijzonderheid. Na een wat kortere rit van 49 kilometer slaan we onze tent op even buiten Cambridge.
We zijn de enige kampeerders verder staan er alleen maar (lege) stacaravans. Een pub waar we darts en ale vinden is op loopafstand.
Dag 15, 27 juli: Cambrigde
We rijden met de bus naar Cambridge en bezoeken de universiteitsgebouwen. Het ziet er hier wat statiger en strakker uit dan in Oxford. De lakeien hebben een dagtaak aan het wegjagen van toeristen die per ongeluk op (zoals wij) het grasveld gaan zitten.