donderdag 19 juli 1990

Op zoek naar Morse



Dag 8, 19 juli: Regen, regen, regen
Vandaag verlaten we de zuidkust om een stukje richting het noorden te fietsen. Met een paar ritten willen we in Oxford terecht te komen. Ik heb de kleinste wegen uitgekozen om over te fietsen. Het blijken ook de steilste te zijn.
Al in de ochtend begint het te regenen. Er komt zoveel water uit te lucht vallen dat we besluiten om in een uitspanning in Hasslemere een lunch te nemen voordat we doorfietsen, op zoek naar een kampeerterrein.
De regen stopt niet en we zullen toch verder moeten, We gaan op zoek naar een B&B. Die vinden we niet al te vlot. Inmiddels is het nog harder gaan regenen en zijn we helemaal doorweekt. Zo nat dat we niet eens toegelaten worden in hotels. Uiteindelijk komen we in Guildford in een B&B terecht na 70 kilometer zwemmen op de fiets en helemaal van de route af.
Dag 9, 20 juli: The Plough Inn
Gisteren zijn we helemaal uit de richting geraakt, we zitten nu veel te dicht bij Londen en dat merken we aan de drukte.
Na een uurtje fietsen komen we weer op rustigere wegen en zetten we koers richting Oxford. Over beboste heuvels en weiden met riviertjes. Na 80 kilometer stoppen we bij the Plough inn in Long Wittenham voor een tussenstop. De eigenaar is er niet maar net als we weg willen fietsen, komt hij met z’n gezin aan. We zijn meteen uitgenodigd om in de tuin achter de pub te kamperen, aan de Thames.

Dag 10, 21 juli: Thames Valley
Vanaf de Plough inn is het nog maar een klein stukje naar Oxford. We hoeven nog maar 12,5 kilometer te fietsen om op ’n kampeerterrein vlak voor de stad te komen. Er is zelfs een jachthaven en feesttent (voor een zoveel jarig huwelijksfeest, waar we kunnen crashen).
Oxford
De volgende dagen bezoeken Oxford waar we een stadswandeling maken. Later maken we nog een wandeltocht vlakbij onze kampeerplek de rivier over, over de sluisjes die we kennen van Morse.