zondag 15 juli 1990

High Weald, Heats & South Downs



Dag 4, 15 juli: The Heats
Na een dagje luieren gaan we weer op pad. Eerst fietsen we nog door veel kleine bossen en kleine dorpjes maar na de heftige middagregen, waarvoor we schuilen in een pub, komen we over wat hoger gelegen gebied, the heats.
We fietsen door glooiend landschap met verre uitzichten. We zien hier vooral veel golfterreinen en recreatiegebieden waarbij het toch wat (te) druk is.
Eenmaal uit de drukte vinden we na 60 kilometer een kampeerterrein met vooral stacaravans maar er is plek zat en we zien niemand anders. 'Is dit hier Bolney?', vraag ik me af.

Dag 5, 16 juli: South Downs
De vorige dag was er geen beheerder te zien, nu, de volgende ochtend, ineens wel. Helaas is ons contante geld op, ik fiets in m’n eentje heen en weer naar het dorpje om een girobetaalkaart in te wisselen in de buurtwinkel die tevens postkantoor is. Ik moet de winkelier nog wel even uitleggen hoe dat werkt, geld opnemen.
Onderweg naar de zuidkust worden de dorpen groter en de wegen breder. Het is mooi fietsen over de South Downs, zelfs in de miezerregen. De jeugdherberg bij Arundel was vol (gereserveerd door een groep). Nat van de regen nemen we onze intrek in een B&B in Little Hampton als we er 48 kilometer op hebben zitten.
Dag 6, 17 juli: De zuidkust
De volgende dag fietsen we een klein stukje (7 kilometer) verder om onze tent op te zetten bij Ship & Anchor Marina. We kuieren over de boulevard en verkennen Little Hampton een beetje.

Dag 7, 18 juli: Struinen door duinen
We blijven nog een dagje om hier de duinen verkennen waar, uiteraard, ook een golfterrein in ligt.
Verder rusten we uit deze dag, die voor het grootste deel droog blijft.