donderdag 28 oktober 1993

In een bakkie naar Kaapstad



We beginnen de dag met een lekker Engels ontbijt waarna me met bepakte fietsen naar 'The Old Bridge' gaan, de plaasstal van Peter. De fietsen gaan achterin de laadbak en wij met z'n drieën op de voorbank. Op naar Kaapstad. Een katergevoel of een mooie rit? Toch dat laatste.

We rijden door heuvelland met akkers en weilanden, later door bergen en boomgaarden. Na de laatste pas dalen we af naar de Kaapse vlakte en rijden eerst langs Kayelitsha, een enorme gebied met krottenwoningen. We vervolgen langs de kust, door de duinen waar kleurige nieuwe braaiplekken zien, naar Muizenberg.
Hier in Muizenberg, bij Zandvlei, is er een kampeerterrein waar ik graag eens wil blijven. Muizenberg ken ik nog van een aantal jaren eerder en lijkt mij een goede uitvalbasis om het Kaapse schiereiland te verkennen.

Als we eenmaal geïnstalleerd zijn gaan we naar het strand en de boulevard van Muizenberg. Helaas is het te winderig om op het strand te blijven. Wel is er een stille minigolfbaan waar we ons kunnen uitleven.