donderdag 11 november 1993

In en om Kaapstad



De laatste dagen van onze reis verblijven we in 'Stan's Halt' jeugdherberg. Het beheerdersechtpaar van de jeugdherberg blijk ik nog te kennen van vroeger, van de jeugdherberg in Muizenberg. We kletsen even bij.

Vanaf ons onderkomen gaan we te voet naar Kaapstad, naar het kasteel dat gebouwd werd in Jan van Riebeeck's tijd. Het kasteel is eigenlijk een fort, zo dicht bij de zee gebouwd dat de kelder vol liep bij hoog water.

Vrijdag 12/11
Als we later in Sea Point zijn brengen we een bezoek aan Collin. Hij is verrast om ons te zien. We hebben elkaar 5½ jaar geleden voor het laatst gezien. Ook nu klets ik weer bij. Collin blijkt geëmigreerd naar Australië (iets waarvan hij vroeger zei dat hij dat nooit zou doen) en is net even 'thuis'.

De rest van de dag is het weer mooi strandweer en daar gaan we van genieten op het strand bij Kampsbaai.

Dinsdag 16 november
De afgelopen dagen hebben we een beetje ons gemak genomen. Een stranddag, een dagje Kaapstad (Waterfront, Gouwe Akker, Groentemarkt). Ook in de jeugdherberg ontspannen we, het licht op een heerlijke plek en de andere gasten zijn ook nog eens aangenaam gezelschap.
Vandaag doen we samen met Collin de wynroete. We rijden langs tussen wijngaarden zien mooie wijnboerderijen. We proeven overal wat en nemen een klein voorraadje mee naar huis.

Woensdag 17/11
Ter afsluiting van ons avontuur gaan we op één van onze laatste dagen nog een keer naar de Tafelberg. Deze keer komen we erg vroeg in de ochtend wanneer het nog koel is, we gaan klimmen. Met proviand en vooral drinken beginnen onze voettocht. Eerst lopen we een stuk omhoog, daarna volgen we de contouren van de berg. Het duizelt, heb ik nu ineens hoogtevrees? Het laatste stuk is meer klauteren, door een kloof naar boven.
Eenmaal boven genieten we een laatste keer van het uitzicht totdat het tijd wordt om naar huis te gaan en nog een laatste keer te genieten van de zonsondergang bij Kampsbaai.