maandag 8 november 1993

Oostelijke buitenwijken bij Kaapstad



Maandag 8/11
We verhuizen naar Observatory en nemen afscheid van onze Duitse vrienden. Rustig fietsen we door de drukte richting Kaapstad om onze intrek te nemen in de Namasta Lodge. Eenmaal aangekomen ziet het veldje met hondepoep er niet aantrekkelijk genoeg uit om de tent op te zetten. Dan maar een kamer met een bed.
Dinsdag 9/11
's Ochtends vroeg gaan we op de fiets op pad voor ons bezoek aan de Botanische tuin in Kirstenbosch. Bij de eerste helling schiet de pijn echter bij Annemiek in haar knie. We keren terug. Omdat we de bus gemist hebben brengt Mike (van de Lodge) ons ernaartoe.
In de botanische tuin zien we allerlei verschillende bomen en andere planten in bloei. Schoolkinderen rennen door de tuin en nectarvogeltjes steken hun snavel in rode vetachtige bloemen.

Woensdag 10/11
De volgende dag bezoeken we Mosterd se Meule in, een bezienswaardigheid in dit deel van de wereld. Na Rhodes memorial gaan we weer op ´huis´ aan. Het ziet er daar nog steeds niet er hygiënisch uit.

Aan het eind van de krijgen we een lift naar de Jeugdherberg 'Stan's Halt' bij Kampsbaai waar we de rest van onze vakantie gaan doorbrengen.