woensdag 14 mei 1997

Kasteel van Milazzo



Het kampeerterrein ligt langs een steile rotskust en bestaat uit plateaus waar de tenten kunnen staan, je zou er zo maar af kunnen vallen. 's Nachts gebeurt dit inderdaad, één van de Duitse mannen die een plateau hoger staan stapt mis en valt zo'n vier meter omlaag. Zijn twee broers zijn lacherig en hijzelf ook door de roes van alcohol. We horen hen door het tentdoek. Omdat het wel erg lang duurt voordat ze weggaan besluit Annemiek om toch even te gaan kijken. Als ze bij hen komt probeert de man om te rollen op zijn buik om op te staan, zijn twee broers proberen hem hierbij te helpen. Het lukt niet en Kurt, zo heet de man, heeft erg veel pijn. Het is niet duidelijk of hij op zijn hoofd gevallen is dus houdt Annemiek hem aan de praat en vraagt zijn broers tegen hem te praten en een slaapzak voor hem te halen.

Ze doen geen van beide dus haalt ze een slaapzak uit onze tent en dekt hem toe. Ook enkele medekampeerders zijn wakker geworden en brengen nog een slaapzak. Ik ben ondertussen naar de beheerder/klusjesman gegaan en heb hem in het Italiaans, het enige dat hij verstond, duidelijk kunnen maken dat er een ambulance moet komen. De ambulance is er vrij vlot en neemt Kurt met broer mee, de ene broer die achter blijft is zo van streek en dronken dat we hem moeten ondersteunen, de trap op naar het plateau waar zijn tent staat.
De volgende ochtend horen we dat Kurt een bekkenfractuur heeft en geopereerd moet worden. Hopelijk komt alles goed.
Wij gaan ondertussen weer door met onze vakantie. We krijgen een lift naar Milazzo van een Italiaanse medekampeerder die met een oranje VW-kampeerbusje op pad is. Hij spreekt goed Engels en wat Frans zodat we lekker door kunnen kletsen.
In Milazzo bezoeken we het kasteel, hoog boven het stadje, waar we meteen van alles leren over de geschiedenis van Sicilië. Zo weten we nu dat het hier een mengelmoes is van Grieken, Arabieren, Noormannen enz.

In de middag maken we een wandeling terug naar het kampeerterrein, een uurtje in de warmte langs bloeiende cactussen.