dinsdag 13 mei 1997

Veerpont naar Sicilië



We beginnen vandaag op het gemak, fietsen naar de pont naar Sicilië. Deze veerpont blijkt nog kleiner dan die van Breskens-Vlissingen. Het inladen gaat op z'n Italiaans, er lijkt geen systeem in. Ik fiets gewoon maar aan boord, om het kaartje dat ik gekocht had wordt niet gevraagd.
Na een mooie maar korte overtocht komen we aan de overkant in Messina waar het erg druk is met veel auto's en vrachtauto's. We fietsen meteen de stad uit, de kust langs, een stukje naar het noorden. We gaan net niet naar het puntje maar steken door over het eiland, dan mogen we tenminste nog even klimmen. Gelukkig wordt het rustig op de weg maar er wacht een nieuwe verrassing.
De weg zou afgesloten zijn en we kunnen niet verder. Toch proberen we het, wie weet kunnen we er langs.
In de afdaling blijkt een gedeelte van de weg weggezakt, we zien het op tijd en sturen er langs, via een onverharde 'noodweg' dalen we weer af naar de kust.

De eindbestemming van vandaag is een soort schiereiland voorbij Milazzo. Voor we er komen moeten we weer door een druk dorp heen, met schoolkinderen, bussen, putdeksels en de gebruikelijke gaten in de weg. De kustweg voorbij Milazzo klimt weer lekker steil maar we vinden al vlug een kampeerterrein aan de rotskust.

We hebben vandaag 69 kilometer afgelegd en zijn op Sicilië, vlug 'n vioolkoffer achterop de fiets leggen.