vrijdag 23 mei 1997

Tirrenia & Napoli



Donderdag 22 mei
's Middags eten we warm, pakken we in en fietsen rustig naar de boot in Palermo. Het is maar 22 kilometer Natuurlijk zijn we veel te vroeg maar eenmaal op de boot gaat het toch wel snel. Het eerste klas reizen bevalt goed en we hoeven onze hut niet te delen. Ik ben 's nachts flink misselijk en Annemiek doet mij de volgende ochtend na.

Vrijdag 23 mei
We zijn weer terug bij het begin van onze ronde door Zuid-Italië. Napels is nog steeds even druk en ook het wegdek is in de tussentijd niet verbeterd. Toch fietsen we vlot door de stad naar het vliegveld waar we vertellen dat we morgen wel weer mee terugvliegen. Vlakbij het centrum vinden we een hotel met één ster. De fietsen laten we in de ontvangstruimte, de bewaking is inclusief, één van de medewerkers zet een veldbed neer om bij de fietsen te slapen.

's Middags lopen we door Napels. We zijn erachter gekomen dat het archeologisch museum 's middags gesloten is en dat vinden we erg jammer omdat daar veel voorwerpen uit Pompeii staan die we graag hadden gezien. We wandelen wat veder rond en Annemiek koopt nog een leuk Italiaans kinderboek.
's Avonds eten we in een restaurant om de hoek en krijgen een fooi achteraf. We slapen vroeg.