vrijdag 24 mei 2019

Bossen en kanalen van het Kempenland



Door de ochtendnevel verlaten we Wortelkolonie. We fietsen over de smalle kronkelwegen tussendoor de weiden door de vallei van de Kleine Mark. Voorbij Klein Gammel kiezen we de smalste paden en na de boomgaarden passeren we Domein de Leeuwerk, een natuurgebied rondom de overblijfselen van de met water gevulde oude kleiputten.


We volgen het Kempisch kanaal westwaarts. Heerlijk ongestoord fietsen we over de vaartkant en nemen af toe een korte pauze aan 't water. Na Sint Job verlaten we het asfalt en verruilen we het kanaal voor de Antitankgracht. Over onverharde wegen gaan we eerst door de Mikse bossen om via Maria Terheide en Bethanie weer onverhard verder te fietsen. We slingeren naar links en recht, op en neer door De Uitlegger langs alweer de Antitankgracht.


Eenmaal door de mooie Kapellense Kasteeldreef zoeken we de rust van de polder op. Over Hasenpad en Konijnendreef fietsen we noordwaarts. Aan het Groot Buitschoor kijken we vanaf het homoriet over de Schelde. Na een rustpauze doorkruisen we als laatste het nog immer wereldberoemde Bath voordat we in Rilland neerstrijken voor de nacht.