donderdag 20 juni 2019

Door de Zuid-Hollandse Waarden



Onder een bewolkte lucht fietsen we weg, op pad naar Afrika(museum). Over de dijken en tussen de akkers van de Hoekse Waard naar de Oude Maas. Na de Heijnenoordtunnel hebben de akkers plaats gemaakt voor recreatiegebied waar we ongestoord de fietsknoopunten volgen. Zo fietsen we even later langs het Waaltje waar we alweer in alle eenzaamheid de rivieroever volgen.
Van het Waaltje steken we door naar de Ablas waarvoor we eerst de Noord over mogen klimmen. Langs dit water volgen we de kronkeldijk, omzoomt door het riet aan de ene kant en de bomen aan de andere.
Na een ochtendpauze bij de schaatvereniging van Oud Alblas zetten we koers naar Bleskengraaf, waar de ooievaar over de kerk waakt. Dan door naar Ottoland, nog altijd langs de rivier. De Ottolandse vliet steken we al voor de middag over. Door de stevig rugwind schieten we ongemerkt flink op.
Onder grijze wolken die door de lucht jagen en langs bomen die doorbuigen onder de wind, fietsen we langs de riviertjes en weilanden van dit lage land.
Na Meerkerk zetten we koers naar onze eindbestemming. Door het nog immer zelfde landschap, bereiken we al kort na de middag Recht van ter Leede waar we de fietsen de rest van de dag rust gunnen.